Μια όαση δίπλα στη πόλη

Λίγα χιλιόμετρα μακριά από το κέντρο της πόλης, στα Μεσόγεια, στους κατάφυτους πρόποδες του Υμηττού, ένας επίγειος παράδεισος για παιδιά, γονείς, οικογένειες και φίλους σας περιμένει!

Το OasisPark, απλωμένο μέσα στη φυσική ομορφιά και στην αρμονία του Αττικού τοπίου, είναι ένας χώρος εκδηλώσεων με πολλαπλές δραστηριότητες, παιχνίδι, και δημιουργική ψυχαγωγία. Είναι μια πηγή χαράς, ευεξίας και σύνδεσης με τη φύση.

Αμέσως αισθάνεστε ευπρόσδεκτοι και η σύντομη απόδραση μεταμορφώνεται σε πολυαισθητική εμπειρία για μικρούς και μεγάλους. Με την εμπιστοσύνη και την ασφάλεια, που προσφέρει η εξειδικευμένη ομάδα μας, τα παιδιά συμμετέχουν στον πρωτότυπο, πολυ-θεματικό συνδυασμό των δραστηριοτήτων του OasisPark.

Η αμφιθεατρική θέα στις εγκαταστάσεις δίνει την ευκαιρία στους επισκέπτες να απολαύσουν τη φύση, ενώ βλέπουν τα παιδιά να ψυχαγωγούνται και να συμμετέχουν στις διάφορες δραστηριότητες.

Πώς ξεκίνησε….

Στις αρχές της δεκαετίας του ’70, η Ελένη και ο Δημήτρης Λαμπαδάριος ένα νέο ζευγάρι, με όνειρα, κέφι για δημιουργία και αγάπη για τη ζωή στη φύση, μεταμόρφωσε ένα ξεχασμένο χωράφι με αμπέλια 40 στρεμμάτων, στους πρόποδες του Υμηττού, σε ένα εύφορο αγρόκτημα που έγινε η μόνιμη κατοικία τους και χαρίζει πολλές χαρές σε οικογένεια και φίλους.

Η ενασχόληση με την αθλητική ιππασία τους οδήγησε στη δημιουργία πρότυπης για την εποχή εγκατάστασης, όπου μεγάλωσαν με καθημερινή αγάπη και φροντίδα άλογα-πρωταθλητές που άφησαν εποχή.

Λαχανόκηποι, ελιές, φιστικιές, πορτοκαλιές, αμυγδαλιές και ροδιές προσέφεραν απλόχερα τόσα χρόνια τους καρπούς τους, καθώς και πλήθος αρωματικά και καλλωπιστικά φυτά που πρασίνισαν και χρωμάτισαν τον τόπο και έδωσαν στο κτήμα τον όμορφο χαρακτήρα που έχει σήμερα.

Ο γιος τους, Στέφανος, λάτρεψε το κτήμα και τώρα, πατέρας πλέον δύο μικρών αγοριών, του δίνει μια νέα ζωή, ως Oasis Activity Farm Park.

Ο εμπνευστής και δημιουργός

Ο Στέφανος Λαμπαδάριος γεννήθηκε και μεγάλωσε στην εξοχή. Σπούδασε Νομικός και εργάστηκε ως νομικός σύμβουλος σε θέματα περιβάλλοντος και αγροτουρισμού. Επέλεξε να ζήσει στο οικογενειακό κτήμα, όπου και δημιούργησε τη δική του φάρμα, επιθυμώντας έτσι να έχει έντονη επαφή με τη γη και τα ζώα που πάντα φρόντιζε. Η επίδραση της φύσης και η επαφή με ανθρώπους της υπαίθρου αποτέλεσε γι’ αυτόν πηγή έμπνευσης για την ενασχόλησή του με τα παραδοσιακά μουσικά όργανα και τις αγροτικές ασχολίες και παραδόσεις. Το πάθος του για φυσιολατρικές δραστηριότητες τον συντροφεύει στη ζωή του. Αθλήματα, όπως η ιππασία, η αναρρίχηση, η ορεινή ποδηλασία, το αλεξίπτωτο πλαγιάς, το windsurf και το θαλάσσιο καγιάκ είναι για εκείνον τρόπος ζωής.

Αποφάσισε να δημιουργήσει το Oasis Activity Farm Park, με στόχο να προσφέρει στα παιδιά την ευκαιρία να αντλήσουν από τη φύση δημιουργικές ικανότητες και αξίες που θα δώσουν ποιότητα, αρμονία, νόημα και χαρά στη ζωή τους.

Παιχνίδι και δημιουργία
σε φυσικό περιβάλλον

Η φιλοσοφία μας

Η όαση είναι μια εύφορη έκταση, γόνιμη για την ανθρώπινη δραστηριότητα, καλλιέργεια και επικοινωνία.

Επιθυμούμε το πάρκο μας να αποτελέσει οικογενειακό προορισμό για παιχνίδι, χαρά, φιλίες, εξοικείωση με φυσιολατρικές και δημιουργικές δραστηριότητες, επαφή με τα ζώα και τη γη και να προσφέρει πλούσιες εμπειρίες και βιώματα.

Παροτρύνουμε και εμπνέουμε τους μικρούς μας φίλους να ανακαλύψουν και να βελτιώσουν τις σωματικές τους ικανότητες, να εκφραστούν μέσα από την τέχνη και τη δημιουργία, να αγαπούν και να φροντίζουν τα ζώα, να μάθουν τα μυστικά της γης και να επιλέξουν συνήθειες για έναν υγιή, αρμονικό και ποιοτικό τρόπο ζωής.

 

Σεβόμαστε τις προσωπικές ανάγκες και τους ρυθμούς κάθε παιδιού, ενώ η ομάδα μας βρίσκεται στη διάθεσή του κάθε στιγμή.

Ενισχύουμε τις αξίες της συνεργασίας αλλά και της ανεξαρτησίας.

Οι δραστηριότητες στο Oasis διαμορφώνονται συνεχώς και πάντοτε σύμφωνα με τους ρυθμούς και τις φυσικές εναλλαγές των εποχών, προσφέροντας τις κατάλληλες συνθήκες για δημιουργία και παιχνίδι στο φυσικό περιβάλλον.

Με τον τρόπο λειτουργίας μας προβάλλουμε βασικές αρχές, όπως τη μείωση του οικολογικού αποτυπώματος, την αγάπη προς τα ζώα, την υγιεινή διατροφή, τη συνεργασία, την ευγενή άμιλλα και το σεβασμό στους κανόνες.

Μείωση του οικολογικού αποτυπώματος

Στο πάρκο γίνεται προσπάθεια μείωσης της χρήσης πλαστικών, λειτουργεί ανακύκλωση με διαχωρισμό στην πηγή, καθώς και κομποστοποίηση.

Ενημερώνουμε και ευαισθητοποιούμε τα παιδιά στα περιβαλλοντικά θέματα, με ειδικές προβολές, κατασκευές, δραστηριότητες, παραμύθια και παιχνίδια.

Συνεργαζόμενοι φορείς

Το OasisPark αναπτύσσει δυναμικές συμπράξεις και αναδεικνύει την αξία της συμμετοχής και του ομαδικού πνεύματος.  Στόχος μας είναι οι γόνιμες συνεργασίες με επιλεγμένους φορείς που συνδυάζουν το ευ ζην με το σεβασμό στο περιβάλλον.

Συνεργαζόμενες εταιρείες φιλικές προς το περιβάλλον